istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ACTIVITIES 2010-2005
2010-2005

РАБОТИЛНИЦА: “Договорот за енергетска заедница и очекуваното еколошко и социјално влијание во Република Македонија”

E-mail Print PDF

Фондацијата Фридрих Еберт - канцеларија Скопје во соработка со Собранието на Република Македонија организираше Работилница на тема “Договорот за енергетска заедница и очекуваното еколошко и социјално влијание во Република Македонија”. Работилницата се одржа во Битола од 09-10 Декември 2005 год.

.

Read more...
 

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Партиципација на малцинствата на регионално, национално и локално ниво

E-mail Print PDF

Во Декември Фондација Фридрих Еберт - Канцеларија Скопје ја организираше регионалната конференција за партиципација на малцинствата во соработка со Европскиот Центар за Малцински Прашања.

.
Read more...
 

КОНФЕРЕНЦИЈА: “Евро-Атлантските интеграциски процеси и РМ – Корупцијата – пречка за Македоснките Евро-Атлантски интеграциски процеси“

E-mail Print PDF

Фондација Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје во соработка со Центарот за истражување на јавната администрација, Правниот Факултет на ЈИЕ Универзитетот – Тетово и “Демократскиот Клуб” – Скопје, организираа конференција која беше одржана во просториите на ЈИЕ Универзитетот во Тетово.

.

Read more...
 

Регионална Конференција за Превенција на Конфликти преку Интеграција: Македонија и регионот на пат кон ЕУ и НАТО – потреби, искуства и научени лекции

E-mail Print PDF
Фондацијата Фридрих Еберт, Министерството за Надворешни Работи на Република Македонија и Иницијативата за Градење Мир и Демократија организираа Регионална Конференција за Превенција на Конфликти во продолжение на проектот Партнери во мир и превенција на 4 и 5 Ноември 2005 во Хотел „Holiday Inn” – Скопје. .
Read more...
 

Публикацијата на тема работни односи во соработка со Европскиот Институт за Синдикати од Брисел

E-mail Print PDF

Во Ноември 2005, Фондација Фридрих Еберт ја објави и промовираше публикацијата на тема работни односи во соработка со Европскиот Институт за Синдикати од Брисел (www.etuc.org/etui) кој ја даде својата согласност за да се објават извадоци од три нивни скорешни анализи на тема на флексибилно работно време и разрешувањето на работните спорови во земјите на ЕУ и некои од земјите кандидати.

.

Read more...
 

Серија работилници: Правна едукација на жени од различни етнички групи во руралните средини

E-mail Print PDF

Последната работилница од проектот „Правна едукација на жените” беше одржана во селото Драслајца, Струшко, на крајот на август 2005 година. Овој проект беше изведен во соработка помеѓу Фридрих-Еберт-Штифтунг и „Организација на Жени” од Струга (ОЖ-Струга), а по иницијатива на ОЖ-Струга.

.

Read more...
 

Јавна презентација и дебата: Човековите права и јавните служби

E-mail Print PDF

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Македонија заедно со Центарот за истражување во јавната администрација, при Универзитетот на Југо-Источна Европа - Тетово, организираа Јавна Презентација на тема: „Човековите права и јавните служби”. Презентацијата се одржа од 10-11 Јуни 2005 год. во просториите на Клубот на Пратеници, Скопје.

.

Read more...
 


FRIEDRICH
EBERT STIFTUNG
Office Skopje

New address:
st. "Borka Talevski" 42/6
1000 Skopje, MK

Tel: +389 2 3093181/182
Fax: + 389 2 3093180
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag