istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

К О Н К У Р С за учесници на првиот Форум за јавни политики во 2016 г.

E-mail Print PDF

 Фондација Фридрих Еберт - Скопје  

во соработка со Прогрес - Институт за социјална демократија распишуваат  

   

К О Н К У Р С 

за учесници на првиот Форум за јавни политики во 2016г.

 

Форумот за родова еднаквост е проект чија главна цел е да обезбеди инклузивна платформа за развој и промоција на јавни политики во сферата на родовата еднаквост во духот на вредностите на социјалната демократија.   

Форумот за родова еднаквост ќе им овозможи на учесниците/чките платформа за подлабоко проникнување во родовите аспекти преку експертска подршка и емпириски податоци, но и ќе го продлабочи нивното знаење за конкретни родови прашања преку практични искуства и континуиран дијалог со сите релевантни и засегнати општествени чинители. Преку активностите на Форумот, учесниците/чките ќе се сензибилизираат за теми од областа на родовата еднаквост и родовата интеграција, родовото насилство и дискриминација, зајакнувањето на позицијата на жената во општеството, родовото анализирање и буџетирање, како и низа други прашања кои директно се однесуваат на родовата димензија.  

Конкурсот можете да го преземете ОВДЕ

 
FRIEDRICH
EBERT STIFTUNG
Office Skopje

New address:
st. "Borka Talevski" 42/6
1000 Skopje, MK

Tel: +389 2 3093181/182
Fax: + 389 2 3093180
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag