istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Прва конференцијата на социјални иновации

E-mail Print PDF

На 05.09.2016 во кино Форисина се одржа Првата конференцијата на социјални иновации во организација на Фондацијата Фридрих Еберт, Млади инфо и Асоцијација за истражување, комуникации и развој Паблик (Лице в лице) на која зедоа учество успешни социјални иноватори од Австрија, Германија, Полска, Словенија, Босна и Херцеговина, Србија и Македонија, а воедно 10 успешни социјални претпријатија од Македонија имаа можност да ги презентираат своите производи.

prezent-16a

Подршката во развивање на социјалните бизниси и иновации, особено во ситуација на висок степен на невработеност, може да придонесе во потикнување на претприемачкиот и иновативен дух и развој на иницијативноста и самоиницијативноста кај младите луѓе, што во иднина ќе резултира со креирање на работни места и подигнување на животниот стандард, како и решенија за социјалните проблеми на граѓаните.

http://tvnova.mk/vesti/makedonija/konferencija-za-socijalni-inovacii/

http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=3C5A5A669E0BF849BBD446E988B661B6

http://www.radiomof.mk/otvorena-prvata-konferencija-za-socijalni-inovacii-vo-makedonija/

http://plusinfo.mk/vest/84911/neophodno-e-sozdavanje-ekosistem-za-razvoj-na-socijalnoto-pretpriemashtvo

http://www.mkd.mk/kultura/se-odrzha-prvata-konferencija-za-socijalno-inovatorstvo-vo-skopje

http://www.biznisvesti.mk/se-odrzha-prvata-konferentsija-social-innovators-vo-skopje/

 
FRIEDRICH
EBERT STIFTUNG
Office Skopje

New address:
st. "Borka Talevski" 42/6
1000 Skopje, MK

Tel: +389 2 3093181/182
Fax: + 389 2 3093180
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag