istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2011 Јавна дебата “Што претставува 11 Октомври 1941 година за Република Македонија?”

Јавна дебата “Што претставува 11 Октомври 1941 година за Република Македонија?”

Е-пошта Печати PDF

 

photo_4

Во рамките на својата заедничка соработка Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и ПРОГРЕС Институтот за социјална демократија организираше јавна дебата на тема: “Што претставува 11 Октомври 1941 година за Република Македонија?”. Дебатата се одржи на 18.10.2011 (вторник) во Дом на АРМ, Скопје, со почеток во 12:00 часот.

photo_6

На 11 октомври 2011 година се навршуваат 70 години од почетокот на Народноослободителната и Антифашистичка војна на Македонија (НОАВМ). Овој значаен јубилеј донесе големи придобивки воопшто во историјата на Македонија. Имајќи го тоа во предвид отворивме јавна дискусија на која воведничари беа Тодор Атанасовски, Претседател на Сојузот на борците на НОАВМ 1941-1945, д-р. Александар Литовски, историчар, и Ивор Мицковски, аналитичар.

Симнете го извештајот од средбата на МК  тука

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag