istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2011 Дискусија меѓу млади луѓе од политиката и невладиниот сектор “Каков закон е потребен за младите?”

Дискусија меѓу млади луѓе од политиката и невладиниот сектор “Каков закон е потребен за младите?”

Е-пошта Печати PDF
19092011157

Во рамките на својата заедничка соработка Фондацијата Фридрих Еберт и ПРОГРЕС Институтот организираа јавна дебата на тема: “Каков закон е потребен за младите?”. Дебатата се одржа на 19 септември 2011 (понеделник) во музеј на град Скопје.

Во парламентарната процедура предлог законот за млади го помина првото читање, што наметнува потреба од организирање на јавни дискусии по предлог законот. Сметаме дека регулативата за младинско организирање е од исклучителна важност. Младинските потреби и вклучувањето на младите треба да бидат врвен приоритет. Дебатите што ќе понудат решенија за подобрување на предлог законот се корисни, но неопходно е да се даде повеќе простор за ставовите и размислувањата на младите. Затоа со нашиот настан отворимве дискусија меѓу претставниците на помладоците од најголемите парламентарни партии со претставници од младинските невладини организации. Свое обраќање имаа: Дарко Давитковски, претседател на Социјалдемократската младина на Македонија, Дамјан Мирчев, претставник од Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, Семра Рамадани, претставник на Форум на млади на ДУИ, Кренар Лога од Младинската организација на ДПА и претставниците на невладиниот сектор: Неда Коруновска од РЕАКТОР и Дејан Докузовски од Младинскиот образовен форум.

Симнете го извештајот од средбата на МK тука
 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag