istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2011 Панел-дискусија по повод објавувањето на зборникот „Европа по Лисабонскиот договор“

Панел-дискусија по повод објавувањето на зборникот „Европа по Лисабонскиот договор“

Е-пошта Печати PDF

 

IMG_4573

Темите на зборникот се однесуваат на придобивките од Лисабонскиот договор во економијата, енергетската стабилност, човековите права и подобрување на состојбата на луѓето во Европската унија, како и на улогата на Европа во одлучувањето на светско ниво, соочувањето со финансиската и економската криза, процесот на проширување и деловното опкружување во Европа по Лисабонскиот договор.

Панелот беше модериран од страна на д-р Стево Пендаровски, доцент по меѓународна безбедност и надворешни работи. На присутните на панел-дискусијата им се обратија Улрика Марија Кнотц, амбасадор на Германија во Македонија, проф. д-р Франц Лотар Алтман, вонреден професор по интеркултурни и меѓународни односи на Државниот универзитет во Букурешт, д-р Хајнц Бонгартц, официјален претставник на Фондацијата „Фридрих Еберт“ во Македонија.

Дискусијата се одржа во просториите на Универзитетот „Американ колеџ“ Скопје.

Симнете ја Публикацијата на англиски јазик
тука

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag