istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2012 Повик за истражувачи: Користење на ЕУ фондовите во Република Македонија (важи до 19 април 2012)

Повик за истражувачи: Користење на ЕУ фондовите во Република Македонија (важи до 19 април 2012)

Е-пошта Печати PDF

Институтот за европска политика во соработка со Фондацијата Фридрих Еберт – Скопје спроведува истражување: Kористeње на ЕУ фондовите во Македонија. За таа цел се повикуваат сите заинтересирани истражувачи во Македонија со соодветно истражувачко искуство во дадената област да се пријават со своја предлог студија.

Студијата треба да се однесува на одредено подрачје или конкретен проблем во рамките на една од петте ИПА компоненти: I.Транзициска помош и институционална надградба,

II. Прекугранична соработка,

III. Регионален Развој,

IV. Развој на човечки ресурси,

V. Рурален Развој.

Студијата на случај треба преку соодветна методологија и релевантни индикатори, предложени од страна на истражувачот,  да ја утврди ефикасноста од користењето на ЕУ фондовите, односно, да го определи конкретното влијание во истражуваното подрачје.

Заинтересираните кандидати своите предлози за истражувачки студии, заедно со куса биографија/CV (најмногу две страни) треба да ги достават до Институтот за европска политика на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите , најдоцна до 19 април 2011 година.  Предлозите треба да имаат од 500-700 зборови и да содржат: предлог тема, резиме на истражувањето и предлог методологија.

Подетални информации за повикот се достапни на веб страницата на Институтот за европска политика www.epi.org.mk.

Одбраните истражувачи за подготвената студија ќе се хонорираат. 

Целиот повик за истражувачи на МК тука

 


 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag