istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2012 Стручна дебата „Што треба да се направи за граѓаните и фирмите полесно да ја преживеат 2012 година?“

Стручна дебата „Што треба да се направи за граѓаните и фирмите полесно да ја преживеат 2012 година?“

Е-пошта Печати PDF
photo5Стручната дебата „Што треба да се направи за граѓаните и фирмите полесно да ја преживеат 2012 година?“ се одржа во петок 06 април 2012 година на Скопски Саем. Настанот беше во организација на Институтот за социјална демократија „Прогрес“ и Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија Скопје.

Индустриското производство во Република Македонија паѓа шест месеци по ред, а истовремено цените на струјата, греењето, бензинот и храната непрестано растат. Животниот стандард е загрозен за најголем дел од граѓаните во Македонија. Затоа сметаме дека оваа стручна конференција е неопходна, за да се продискутираат состојбите во економијата и да се понудат мерки и решенија за надминување на проблемите. Во прилог Ви ја доставуваме агендата на настанот.

photo6

На овој настан поканети беа сите релеванти чинители кои работат на ова поле: Владата и Собранието на Република Македонија, стопанските комори, синдикатите, универзитетски професори, претставници од дипломатски претставништва и меѓународни организации, релеватни професионални здруженија, здруженијата на граѓани, како и индивидуални фирми.

Симнете го извештајот и заклучоците на МК тука

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag