istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2012 Стручна Конференција “Економскиот и социјалниот развој како предуслов за Евро – атлантските интеграции

Стручна Конференција “Економскиот и социјалниот развој како предуслов за Евро – атлантските интеграции

Е-пошта Печати PDF
Настанот беше организиран и спроведен од страна на Институтот за социјална демократија “Прогрес” и Фондацијата Фридрих – Канцеларија Скопје, по иницијатива и во соработка со пратеничката група на СДСМ.


550479_413243592040332_148427235188637_1252371_1072047022_n
Целта на оваа стручна конференција беше да се дискутираат перспективите на Република Македонија врзани со зачленувањето во НАТО и ЕУ.

577012_413243462040345_148427235188637_1252368_1939942883_n

Главни прашање кои се отворија:

  • Kои се политичките предности и последици од приклучувањето во ЕУ и НАТО, и кои се политичките предности и последици од неприклучувањето во ЕУ и НАТО?
  • Која е перспективата за ЕУ интеграција на Западниот Балкан? Каде се наоѓа регионот (Хрватска и понатаму)?
  • Кое влијание би имала ЕУ и НАТО интеграцијата врз социјалниот развој, пораст и креирањето на работни места?
  • Кои прашања, покрај прашањето со името, Македонија ќе треба да ги среди (слобода на медиумите, реформа на јавната администрација, гласачките листи и независноста на судството)?

Превземи го известајот на МК тука

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag