istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2013 Политичка анализа "Суспензија на демократијата во Република Македонија" од Дане Талески

Политичка анализа "Суспензија на демократијата во Република Македонија" од Дане Талески

Е-пошта Печати PDF

Политичка анализа "Суспензија на демократијата во Република Македонија" од Дане Талески

На 24 декември 2012 година, полицијата ги исфрли од пленарната седница пратениците на опозицијата. Пред тоа полицијата ги исфрли новинарите и претставниците на медиумите, спречувајќи ги да го следат развојот на настаните на пленарната седница.Неколку од пратениците беа повредени, вклучувајќи и една млада бремена пратеничка,  две пратенички  беа хоспитализирани, а двајца други се онесвестија и беше потребна медицинска помош. По исфрлувањето на опозициските пратеници, владејачкото мнозинство го усвои буџетот за 2013 година. Седницата, вклучувајќи ги сите дискусии, траеше само 6 минути.

 

Прочитајте го целата верзија на англиски тука

Анализата е достапна само на англиски јазик

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag