Политичка анализа "Суспензија на демократијата во Република Македонија" од Дане Талески

Печати

Политичка анализа "Суспензија на демократијата во Република Македонија" од Дане Талески

На 24 декември 2012 година, полицијата ги исфрли од пленарната седница пратениците на опозицијата. Пред тоа полицијата ги исфрли новинарите и претставниците на медиумите, спречувајќи ги да го следат развојот на настаните на пленарната седница.Неколку од пратениците беа повредени, вклучувајќи и една млада бремена пратеничка,  две пратенички  беа хоспитализирани, а двајца други се онесвестија и беше потребна медицинска помош. По исфрлувањето на опозициските пратеници, владејачкото мнозинство го усвои буџетот за 2013 година. Седницата, вклучувајќи ги сите дискусии, траеше само 6 минути.

 

Прочитајте го целата верзија на англиски тука

Анализата е достапна само на англиски јазик