istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ 2013 Стручна конференција “Што се случува со слободата на изразување и медиумската слобода во Република Македонија?”

Стручна конференција “Што се случува со слободата на изразување и медиумската слобода во Република Македонија?”

Е-пошта Печати PDF

548700 10151761896876978 1482084788 n

На 20-ти Февруари 2013 година со почеток во 10 часот во Холидеј Ин се одржа стручна конференција на тема: “Што се случува со слободата на изразување и медиумската слобода во Република Македонија”? Настанот беше организиран и спроведен од страна на Институтот за социјална демократија “Прогрес”и Фондацијата Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје, а во соработка со Олоф Палме Центар и Здружението на новинари на Република Македонија.

179228 10151762202001978 927283488 n

На овој настан беа поканети сите релеватни организации од невладиниот сектор, професионални здруженија, медиуми и индивидуални експерти во соодветната област.

527866 10151761897811978 2001450897 n

Во првиот панел свои излагања имаа: г-дин Драган Секулоски, извршен директор на здружението на новинари, г-ѓа Билјана Петковска, директор на Македонскиот институт за медиуми, и г-дин Драган Антоновски потпретседател на независниот синдикат на новинари и медиумски работници. Претседавач со сесијата беше г-дин Бесим Небиу претставник од здружението на новинари. Во втората сесија со наслов  панелисти беа: г-ѓа Маргарита Цаца Николовска, судија во Уставниот суд во БиЏ, г-дин Агим Мифтари, поранешен судија во Врховниот суд и г-дин Филип Медарски, адвокат. Со втората сесија претседаваше г-дин Дане Талески, извршен директор на Прогрес институт.

548724 10151761893831978 682821192 n

Читај повеќе.

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag