Јавна дебата “Што претставува 11 Октомври 1941 година за Република Македонија?”

Вторник, 18 Октомври 2011 23:04 FES
Печати

photo_4

Во рамките на својата заедничка соработка Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и ПРОГРЕС Институтот за социјална демократија организираше јавна дебата на тема: “Што претставува 11 Октомври 1941 година за Република Македонија?”. Дебатата се одржи на 18.10.2011 (вторник) во Дом на АРМ, Скопје, со почеток во 12:00 часот.

 

photo_4

Во рамките на својата заедничка соработка Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и ПРОГРЕС Институтот за социјална демократија организираше јавна дебата на тема: “Што претставува 11 Октомври 1941 година за Република Македонија?”. Дебатата се одржи на 18.10.2011 (вторник) во Дом на АРМ, Скопје, со почеток во 12:00 часот.

photo_6

На 11 октомври 2011 година се навршуваат 70 години од почетокот на Народноослободителната и Антифашистичка војна на Македонија (НОАВМ). Овој значаен јубилеј донесе големи придобивки воопшто во историјата на Македонија. Имајќи го тоа во предвид отворивме јавна дискусија на која воведничари беа Тодор Атанасовски, Претседател на Сојузот на борците на НОАВМ 1941-1945, д-р. Александар Литовски, историчар, и Ивор Мицковски, аналитичар.

Симнете го извештајот од средбата на МК  тука

Последно освежено на Вторник, 28 Февруари 2012 13:59