istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ
АКТИВНОСТИ

Дискусија меѓу млади луѓе од политиката и невладиниот сектор “Каков закон е потребен за младите?”

Е-пошта Печати PDF

19092011157

Во рамките на својата заедничка соработка Фондацијата Фридрих Еберт и ПРОГРЕС Институтот организираа јавна дебата на тема: “Каков закон е потребен за младите?”. Дебатата се одржа на 19 септември 2011 (понеделник) во музеј на град Скопје.

 

Последно освежено на Вторник, 28 Февруари 2012 13:59 Повеќе...
 

Меѓународна академска конференција посветена на 20 годишнината од независноста на Република Македонија

Е-пошта Печати PDF

11

Фондацијата Фридрих Еберт,канцеларија Скопје (ФЕС) во партнерство со Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП), Школата за јавна политика “Мајка Тереза”, ФОН Универзитетот и Фондацијата Институт отворено општество Тинк-Танк организираа меѓународна академска конференција посветена на 20 годишнината од независноста на Република Македонија 20 години македонска независност: економски и политички случувања”. Конференцијата беше одржана во просториите на ФОН Универзитетот во Скопје на 15 и 16 септември.

Последно освежено на Вторник, 28 Февруари 2012 13:59 Повеќе...
 

Политичка анализа “Положба и функции на националните парламенти во Европската Унија – Препораки за евроинтеграција на Собранието на Република Македонија„ од д-р. Каролина Ристова Астеруд, доцентка на Правниот факултет “Јустинијан Први„

Е-пошта Печати PDF

Трудот претставува анализа на положбата и функциите на националните парламенти во политичкиот систем на ЕУ, особено во контекст на новитетите на Лисабонскиот договор од 2009 година, и нивните импликации за евроинтеграциските реформи на Собранието на Република Македонија. Се истакнува дека за разлика од почетниот процес на депарламентаризација на ЕУ кој траел до 1980-тите год., од средината на 1990-тите год., особено со Договорот за ЕУ од 1993 год., е започнат процес на репарламентаризација на ЕУ.

Последно освежено на Вторник, 28 Февруари 2012 13:59 Повеќе...
 

22 август – 1 септември 2011 Школа за млади лидери

Е-пошта Печати PDF

lideri2Проектот “Школа за млади лидери”, кој е под покровителство на Претседателот на Република Македонија, Др. Георге Иванов, кој оваа година беше организиран по втор пат, од 22 август до 1-ви септември во Хотелот Климетица во Охрид.

 

Последно освежено на Вторник, 28 Февруари 2012 13:58 Повеќе...
 

Панел-дискусија по повод објавувањето на зборникот „Европа по Лисабонскиот договор“

Е-пошта Печати PDF

IMG_4547

Фондацијата „Фридрих Еберт“ во Македонија во соработка со Универзитетот „Американ колеџ“ Скопје, на 13 април 2011 година организираше панел-дискусија по повод објавувањето на зборникот „Европа по Лисабонскиот договор“. Зборникот содржи трудови од Петтата меѓународна конференција за европска интеграција, насловена „Европа по Лисабонскиот договор“ организирана од УАКС и Фондацијата „Фридрих Еберт“ на 20 мај минатата година.

Последно освежено на Вторник, 28 Февруари 2012 13:57 Повеќе...
 

Промоција на Публикација “Државниот суверенитет и глобализацијата” од м-р Александар Љ. Спасов

Е-пошта Печати PDF

Во просториите на Правниот факултет “Jустилијан први“ во Скопје, Фондацијата Фридрих Еберт ја промовираше публикацијата “Државниот суверенитет и глобализацијата” од м-р Александар Љ. Спасов. Покрај авторот, свое видување и рецензија за публикацијата дадоа проф. Д-р Димитар Бајалџиев и проф. Д-р Рената Тренеска-Дескоска.

Линк до публикацијата

.
 

IV Политички форум на Социјалдемократските партии од Југоисточна Европа Социјалдемократи во регионална соработка: “Справувањето на социјалдемократите во Југоисточна Европа со економската криза, во време на продолжена неизвесност

Е-пошта Печати PDF

_DSC00629

Фридрих Еберт Фондацијата, канцеларија Македонија во соработка со Нацоналниот демократски институт за надворешни работи, Олоф Палм меѓународениот центар и Прогрес институтот – Скопје го организираа 4-от Политички форум на Социјалдемократските партии од Југоисточна Европа од 28 до 30 Јануари во Скопје, Македонија. На конференцијата учествуваа учесници и предавачи кои пристигнаа од 12 земји: Албанија, Босна и Херцеговина, Шведска, Германија, Словенија, Хрватска, Србија, Косово, Црна Гора, Романија и Македонија.

 

Последно освежено на Вторник, 28 Февруари 2012 13:55 Повеќе...
 

РАБОТИЛНИЦА: “Договорот за енергетска заедница и очекуваното еколошко и социјално влијание во Република Македонија”

Е-пошта Печати PDF

Фондацијата Фридрих Еберт - канцеларија Скопје во соработка со Собранието на Република Македонија организираше Работилница на тема “Договорот за енергетска заедница и очекуваното еколошко и социјално влијание во Република Македонија”. Работилницата се одржа во Битола од 09-10 Декември 2005 год.

.

Повеќе...
 


Страница 6 од 7

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag