istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home АКТИВНОСТИ
АКТИВНОСТИ

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Партиципација на малцинствата на регионално, национално и локално ниво

Е-пошта Печати PDF

Во Декември Фондација Фридрих Еберт - Канцеларија Скопје ја организираше регионалната конференција за партиципација на малцинствата во соработка со Европскиот Центар за Малцински Прашања.

.
Повеќе...
 

КОНФЕРЕНЦИЈА: “Евро-Атлантските интеграциски процеси и РМ – Корупцијата – пречка за Македоснките Евро-Атлантски интеграциски процеси“

Е-пошта Печати PDF

Фондација Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје во соработка со Центарот за истражување на јавната администрација, Правниот Факултет на ЈИЕ Универзитетот – Тетово и “Демократскиот Клуб” – Скопје, организираа конференција која беше одржана во просториите на ЈИЕ Универзитетот во Тетово.

.

Повеќе...
 

Регионална Конференција за Превенција на Конфликти преку Интеграција: Македонија и регионот на пат кон ЕУ и НАТО – потреби, искуства и научени лекции

Е-пошта Печати PDF
Фондацијата Фридрих Еберт, Министерството за Надворешни Работи на Република Македонија и Иницијативата за Градење Мир и Демократија организираа Регионална Конференција за Превенција на Конфликти во продолжение на проектот Партнери во мир и превенција на 4 и 5 Ноември 2005 во Хотел „Holiday Inn” – Скопје. .
Повеќе...
 

Публикацијата на тема работни односи во соработка со Европскиот Институт за Синдикати од Брисел

Е-пошта Печати PDF

Во Ноември 2005, Фондација Фридрих Еберт ја објави и промовираше публикацијата на тема работни односи во соработка со Европскиот Институт за Синдикати од Брисел (www.etuc.org/etui) кој ја даде својата согласност за да се објават извадоци од три нивни скорешни анализи на тема на флексибилно работно време и разрешувањето на работните спорови во земјите на ЕУ и некои од земјите кандидати.

.

Повеќе...
 

Серија работилници: Правна едукација на жени од различни етнички групи во руралните средини

Е-пошта Печати PDF

Последната работилница од проектот „Правна едукација на жените” беше одржана во селото Драслајца, Струшко, на крајот на август 2005 година. Овој проект беше изведен во соработка помеѓу Фридрих-Еберт-Штифтунг и „Организација на Жени” од Струга (ОЖ-Струга), а по иницијатива на ОЖ-Струга.

.

Повеќе...
 

Јавна презентација и дебата: Човековите права и јавните служби

Е-пошта Печати PDF

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Македонија заедно со Центарот за истражување во јавната администрација, при Универзитетот на Југо-Источна Европа - Тетово, организираа Јавна Презентација на тема: „Човековите права и јавните служби”. Презентацијата се одржа од 10-11 Јуни 2005 год. во просториите на Клубот на Пратеници, Скопје.

.

Повеќе...
 


Страница 7 од 7

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag