istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

Out Of The Crisis: Eu Economic And Social Policies Reconsidered

Е-пошта Печати PDF

CALL FOR PAPERS

Friedrich-Ebert-Stiftung, office in Skopje and University American College Skopje are proud to initiate

the 8th annual international academic conference on European integration

OUT OF THE CRISIS: EU ECONOMIC AND SOCIAL POLICIES RECONSIDERED

(abstract due until Tuesday, 22 January 2013)

.
Повеќе...
 

К О Н К У Р С за учесници на деветата Политичка академија за социјална демократија 2017-2018 г

Е-пошта Печати PDF

Фондација Фридрих Еберт - Скопје во соработка со Прогрес - Институт за социјална демократија, Меѓународниот центар „Олоф Палме“ и Фондацијата „Калеви Сорса“ распишуваат К О Н К У Р С за учесници на деветата Политичка академија за социјална демократија 2017-2018 г.

 

Политичката академија е образовен проект, дизајниран како академски курс и тренинг. Главна задача на Академијата е да образува и тренира индивидуи коишто ги споделуваат социјалдемократските вредности и коишто во своите секојдневни активности влијаат и ги обликуваат политичките одлуки во Македонија.

 

Политичката академија ќе им овозможи на учесниците теоретско знаење, но и практични вештини и способности во областа на политичкиот систем, социјалдемократската идеологија, политичкиот и партискиот менаџмент и политичката комуникација и односите со јавноста. Овие цели ќе се реализираат во рамките на четири или пет циклуси на тридневни викенд семинари со модули од горенаведените области во периодот од декември 2017 година до јуни 2018 година. Првиот семинар ќе се одржи во средината на декември.

Конкурсот можете да го преземете ОВДЕ

 

Повик до истражувачи институти и центри кои се заинтересирани за спроведување на националното истражување Студија за млади 2018

Е-пошта Печати PDF

Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија Скопје објавува повик до истражувачи институти и центри кои се заинтересирани за спроведување на националното истражување Студија за млади 2018 во партнерство со канцеларијата на Фондацијата Фридрих Еберт.

Фондацијата Фридрих Еберт продолжува со иницијативата за спроведување на студии за млади во земјите од југоисточна Европа со цел да обезбеди аналитички преглед на перцепциите, очекувањата и односот кон промените кај младите генерации. Овие студии ги прикажуваат предизвиците со кои се соочуваат младите во своите општества и претставуваат основа за креирање на препораки и мерки за подобрување на животот на младите.

Деталниот повик можете да го најдете тука:

- Polling agencies
Research institutes

Ве молиме да ги доставите Вашите понуди во рокот наведен во повикот, односно најдоцна до 30-ти октомври 2017.

 

Јавна дебата “Дали Македонија сака во ЕУ?”

Е-пошта Печати PDF

does-maceodnia-wants-in-eu07 март 2013
Јавна дебата насловена “Дали Македонија сака во ЕУ?” беше одржана на 7-ми март 2013 година. Настанот беше организиран и спроведен од страна на Институтот за социјална демократија “Прогрес”и Фондацијата Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје, а во соработка со Олоф Палме Меѓународниот Центар.

Повеќе...
 

ОТВОЕН КОНКУРС за учесници на шестата Политичка академија за социјална демократија во 2013 година

Е-пошта Печати PDF

Јануари 2013
ОТВОЕН КОНКУРС за учесници на шестата Политичка академија за социјалнадемократија во 2013 година

Повеќе...
 


Страница 1 од 15

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag