istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home

Експертска дискусија “Дали македонското образование се вклопува во стратегијата Европа 2020?”

Е-пошта Печати PDF

Фондацијата “Фридрих Еберт”, канцеларија Скопје и Прогрес – Институтот за социјална демократија на 2 јули 2015 година организираа експертската дискусија на тема “Дали македонското образование се вклопува во стратегијата Европа 2020?” со Петра Камереверт, пратеничкa во Европскиот парламент, членка на Комисијата за култура и образование.

На дискусијата пратеничката Камереверт, пратеничка се осврна на стратегијата Европа 2020, особено на делот на перформансите на образовните системи на земјите во ЕУ, предизвиците на европсксото високо образование, како и очекувањата од земјите кандидатки од Западниот Балкан. Останатите учесници претставници од образовни институции, цивилниот сектор и пленумите, имаа можност да ги презентираат моменталните состојби, образовните политики и владините реформи во сферата на образованието во Република Македонија, да разменат искуства и да ги посочат сопствените гледишта и ставови за многубројните законски измени.

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag