istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home

Документи за политики: “Јавен долг: состојба, предизвици и можни решенија” и “Потребна ли е промена на монтерната стратегија?”

Е-пошта Печати PDF

 

Во рамки на работата на експертската група за економски и социјални политики во организација на какцеларијата Фридрих Еберт планирано е да се понудат решенија кои ќе дадат одговор на одредени економски и социјални проблеми во Македонија.

Првите два документи за политики со наслов Јавен долг: состојба, предизвици и можни решенија и Потребна ли е промена на монтерната стратегија? кои третираат проблеми од областа на економијата, ги објавуваме со цел да отвориме дискусија за понудените решенија и политики.

Овие два, први документи од низата која следува, ќе бидат презентирани и дискутирани на јавниот настан на 21 септември 2016, на кој се поканети сите оние кои ќе сакаат да дадат своја забелешка, коментар или дополнување на текстот.

» Јавен долг: состојба, предизвици и можни решенија (.pdf)

» Потребна ли е промена на монтерната стратегија? (.pdf)

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag