istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home ПРАКСА

ПРАКСА

Е-пошта Печати PDF

Доколку сте заинтересирани за пракса во канцеларијата на фондацијата Фридрих Еберт во Скопје, испратете ваша кратка биографија и писмо за мотивација, во кое ќе ги образложите вашите причини за аплицање за пракса, како и вашите очекувања од праксата.


Аплицирање

Праксата е предвидена за македонски и и германски студенти /дипломирани од областа на политичките науки, право, економија, социологија, но и за други заинтересирани за областа на социјалдемократските вредности.

Притоа практикантите треба да имаат одлични познавања од македонски и англиски јазик. Познавања од германски или албански јазик ќе се смета за предност.


Времетраење на пракса

Праксата може да е во времетраење од 6 -12 недели. Доколку е потребно, во одредени случаи,  времетраењето може да се одреди по договор.


Работни задачи

Работните задачи не се строго утврдени и се одредувааат согласно со тековните работи во канцеларијата. Сепак, задачитеглавно се одредуваат во следните области:

-          Асистенција на семинари и конференции

-          Наративни извештаи

-          Истражување на интернет и составување на вести за веб страната

-          Административни задачи во канцеларијата


Забелешка

Во периодот од јули – август не сме во можност да понудиме пракса.

 

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag