istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот
Home ЗА ФЕС Факти и бројки
Факти и бројки

За ФЕС/ФАКТИ И БРОЈКИ

Е-пошта Печати PDF

617 вработени 

во нашите главни канцеларии во Берлин и Бон, во нашите политички академии, во регионалните и државните канцеларии во Германија и низ светот.(2012)

 

 107 Канцеларии ширум светот кои работат на унапредување на демократијата и социјалната правда

 

2650 дипломци, додипломци и докторанти 

поддржани со финансиска помош и програми, 280 од нив доаѓаат од странство (2012)

 

970 000 илјади дела 

во најголемата специјализирана библиотека на историјата на германските и меѓународните движења на работничката класа (2012)

 

139 милиони евра буџет 

финансиран главно од страна на федералните и државните владите на Германија (2012)

 

3000 едукативни семинари 

форуми за дискусија, експертски конференции и изложби, кои привлекуваат над 220.000 учесници во Германија (2012)

 

46000 метри на документи 

што ја покажуваат богатата традиција и историја на социјалдемократијата, синдикатите, и други еманципирачки движења и нивни водечки личности (2012)

 


ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag