istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот

Студиско патување „Граѓански активизам на младите“ во Берлин

Е-пошта Печати PDF

Во средината на јули 2014 година, Канцеларијата на германската Фондација „Фридрих Еберт”, Скопје, отвори повик за есеи до сите млади луѓе за да ги споделат своите: идеи, визии, добри практики, успешни приказни и други одговори на предизвиците и загриженоста, со кои денес нашето општество се соочува.

Повеќе...
 

Јавна дебата “Како да се намали економската нееднаквост во Македонија?“

Е-пошта Печати PDF

На 31 октомври 2014 година се одржа јавната дебата  “Како да се намали економската нееднаквост во Македонија?“. Дебатата беше во организација на Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје, Институтот за социјална демократија “Прогрес“ и Меѓународниот Центар Олоф Палме.  

Повеќе...
 

Семинари за развој на капацитетите на советниците од локалните самоуправи “Децентрализацијата на власта и политики на локално ниво – побрз и одржлив економски развој”

Е-пошта Печати PDF

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје во соработка со Прогрес Институтот за социјална демократија и Олоф Палме меѓународниот центар од Шведска во текот на месец октомври спроведе три семинари за развој на капацитетите на советниците од локалните самоуправи од цела Македонија. Обуките имаа регионален пристап и беа на тема “Децентрализацијата на власта и политики на локално ниво – побрз и одржлив економски развој”.

Повеќе...
 

Прирачник „Како да се креира и дизајнира успешна содржина за социјални медиуми?”

Е-пошта Печати PDF

dizajn-fb

Социјалните медиуми се многу влијателни и познати како простор за слободна дебата, проток на информации и непречена дискусија. На овој простор, многу млади, но и стари луѓе ја уживаат слободата на изразување и се чувствуваат влијателни. Тоа е простор каде овие луѓе го истакнуваат критичното размислување кое го развиле самите, учеството во конструктивни дебати, како и вклучувањето на другите корисници на социјалните мрежи во дебатите и слободата на изразување. Според глобалните статистики, над 53% од македонските граѓани се редовни интернет корисници. Користењето на социјалните медиуми како средство за политичка комуникација е и ќе остане важна алатка за соопштување на пораките од страна на политичките лидери – особено преку двостраната комуникација со граѓаните/гласачите. Он-лајн комуникацијата и помогнала на неколку партии од регионот, особено социјалните платформи како Фејсбук.  Во Албанија, Фејсбук кампањата на Еди Рама фрли светло врз неговите политики и особено врз неговите политички пораки. Истото се случи и во Хрватска, како и во другите земји од југоисточна Европа. 

Повеќе...
 


Страница 8 од 18

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag

Кој е присутен

Има 81 гости присутни

kastamonu escort kırklareli escort kırşehir escort kütahya escort maraş escort escortlari.co