istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот

Излезе во печат 12-от број на студентското списание „Излез” и прилогот „Ш”

Е-пошта Печати PDF

Ве известуваме дека со подршка на Фондацијата Фридрих Еберт во Скопје излезе во печат 12-от број на студентското списание „ Излез“  и прилогот „ Ш“ . Издавач на списанието е Студентската организација Излез. Во прилог можете да го погледнете бројот во кој ќе најдете интересни содржини од областа на политиката, општествени теми, култура, музика, родови студии и можности и кариера.

» „Излез бр.12“ (.pdf формат)

» Прилог „Ш“ (.pdf формат)

 

.
 

Дебата „Перспективите на високото образование помеѓу мерките за јавно штедење и Болоњските реформи“

Е-пошта Печати PDF

10390178 10152843871226978 7204556778007376124 nДенеска, на 19 мај 2014 година, во Клубот на новинари се одржа јавната дебата „Перспективите на високото образование помеѓу мерките за јавно штедење и Болоњските реформи“. Дебатата е во организација на Институтот за социјална демократија „Прогрес“, Фондацијата Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје и Меѓународниот центар “Олоф Палме“. Интенцијата на организаторите беше да отворат дебата како да се надмине јазот помеѓу сè помалите издатоци за високо образование, особено во суштинските ставки, и трошоците коишто се потребни за соодветно спроведување на реформите од болоњскиот процес со осврт на состојбите во Република Македонија и Република Хрватска.

Повеќе...
 

9-та Меѓународна годишна академска конференција за европската интеграција : "Европа на утрешнината : КРЕАТИВНА , ДИГИТАЛНА, ИНТЕГРИРАНА"

Е-пошта Печати PDF

IMG 5094На 15 мај 2014 година (четврток) во хотелот "Александар Палас " во Скопје,  Универзитетот Американ колеџ Скопје во партнерство со Фондацијата Фридрих Еберт ја организираа 9-та Меѓународна годишна академска конференција за европската интеграција : "Европа на утрешнината : КРЕАТИВНА , ДИГИТАЛНА, ИНТЕГРИРАНА". Оваa еднодневна конференција имаçe за цел да ги прибере ставовите  за градење на една силна Европската унија кој се капитализира на креативноста, иновациите и дигиталните технологии, а притоа зајакнувајќи ги нејзините суштински политички вредности на слобода, солидарност и интеграција. На настанот се дискутираа некои од најважните прашања во 21 век, а на дебатата учествуваа  некои од најеминентни домашни и меѓународни научници и практичари .

Повеќе...
 

Започна Седмата политичка академија за социјална демократија

Е-пошта Печати PDF

10256443 10152071047639147 8095875144980796146 o 1На 9 мај 2014 во Маврово го означивме почеток на Седмата политичка академија за социјална демократија - партнерскиот проект на фондацијата Фридрих Еберт, кацеларија Скопје, Прогрес институтот и Олоф Палме меѓународниот центар од Шведска. Семинарот се одржа од 9-11 мај 2014 и во рамките на свеченото отворање свои обраќања имаа: Стине Клапер, Официјален претставник на Фондацијата Фридрих Еберт во Македонија, Левенд Бицаку, претставник на Олоф Палме меѓународниот Центар во Приштина, Косово и м-р Сашо Додовски, Претседател на Прогрес-Институт.

Повеќе...
 


Страница 10 од 17

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag

Кој е присутен

Има 80 гости присутни

kastamonu escort kırklareli escort kırşehir escort kütahya escort maraş escort escortlari.co