istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот

Дебата „Перспективите на високото образование помеѓу мерките за јавно штедење и Болоњските реформи“

Е-пошта Печати PDF

10390178 10152843871226978 7204556778007376124 nДенеска, на 19 мај 2014 година, во Клубот на новинари се одржа јавната дебата „Перспективите на високото образование помеѓу мерките за јавно штедење и Болоњските реформи“. Дебатата е во организација на Институтот за социјална демократија „Прогрес“, Фондацијата Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје и Меѓународниот центар “Олоф Палме“. Интенцијата на организаторите беше да отворат дебата како да се надмине јазот помеѓу сè помалите издатоци за високо образование, особено во суштинските ставки, и трошоците коишто се потребни за соодветно спроведување на реформите од болоњскиот процес со осврт на состојбите во Република Македонија и Република Хрватска.

Повеќе...
 

9-та Меѓународна годишна академска конференција за европската интеграција : "Европа на утрешнината : КРЕАТИВНА , ДИГИТАЛНА, ИНТЕГРИРАНА"

Е-пошта Печати PDF

IMG 5094На 15 мај 2014 година (четврток) во хотелот "Александар Палас " во Скопје,  Универзитетот Американ колеџ Скопје во партнерство со Фондацијата Фридрих Еберт ја организираа 9-та Меѓународна годишна академска конференција за европската интеграција : "Европа на утрешнината : КРЕАТИВНА , ДИГИТАЛНА, ИНТЕГРИРАНА". Оваa еднодневна конференција имаçe за цел да ги прибере ставовите  за градење на една силна Европската унија кој се капитализира на креативноста, иновациите и дигиталните технологии, а притоа зајакнувајќи ги нејзините суштински политички вредности на слобода, солидарност и интеграција. На настанот се дискутираа некои од најважните прашања во 21 век, а на дебатата учествуваа  некои од најеминентни домашни и меѓународни научници и практичари .

Повеќе...
 

Започна Седмата политичка академија за социјална демократија

Е-пошта Печати PDF

10256443 10152071047639147 8095875144980796146 o 1На 9 мај 2014 во Маврово го означивме почеток на Седмата политичка академија за социјална демократија - партнерскиот проект на фондацијата Фридрих Еберт, кацеларија Скопје, Прогрес институтот и Олоф Палме меѓународниот центар од Шведска. Семинарот се одржа од 9-11 мај 2014 и во рамките на свеченото отворање свои обраќања имаа: Стине Клапер, Официјален претставник на Фондацијата Фридрих Еберт во Македонија, Левенд Бицаку, претставник на Олоф Палме меѓународниот Центар во Приштина, Косово и м-р Сашо Додовски, Претседател на Прогрес-Институт.

Повеќе...
 

[Conference invitation] THE EUROPE OF TOMORROW: CREATIVE, DIGITAL, INTEGRATED

Е-пошта Печати PDF

Friedrich-Ebert-Stiftung, office Macedonia in cooperation with the University American College Skopje has the honor of inviting you to the 9th international annual conference on European integration titled “THE EUROPE OF TOMORROW: CREATIVE, DIGITAL, INTEGRATED ” which will be held on Thursday 15 May 2014 at Hotel Aleksandar Palas in Skopje.

.
Повеќе...
 


Страница 11 од 18

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag

Кој е присутен

Има 330 гости присутни