istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Зголеми го фонтот
  • Зададена големина на фонт
  • Намали го фонтот

Barometer “Current Events and Political Parties Development in the Republic of Macedonia” No. 28

Е-пошта Печати PDF

In the political sense, the last six months in the Republic of Macedonia have been very turbulent. In the first couple of months the country was dealing with the consequences of the December 24thevents, while at the same time the country was looking at the regular local elections due to take place. .

Повеќе...
 

Jавна дебата „Влијанието на интеретничките односи врз социјалната интеграција на Република Македoнија“

Е-пошта Печати PDF

На 28 јуни 2013 со почетпк пд 12 часпт, во ГЕМ Клубпт, во старата чаршија во Скопје се одржа јавната дебата „Влијанието на интеретничките односи врз социјалната интеграција на Република Македoнија“. Дебатата е во организација на Институтот за социјална демократија „Прогрес“, Фондацијата Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје, и Меѓународниот центар “Олоф Палме“.

Повеќе...
 

Тренинг симулација “Политика и преговарање – како да се справиш со интересите и компромисите во политиката”

Е-пошта Печати PDF

14-16 Јуни2013

Имајќи ја во предвид постојаната потреба од развој на политичката култура и дијалог, претставништвата на германските фондации Конрад Аденауер и Фридрих Еберт во Република Македонија  во соработка со Институтот за меѓународно образование CIVIC од Германија по трет пат ја спроведоа тренинг симулацијата “Политика и преговарање–како да се справиш со интересите и компромисите во политиката”, во период од 14-16 јуни 2013 година во хотел “Монтана Палас” во Крушево.

Повеќе...
 

Студенти од ФОН во информативна посета “Тет-а-тет со Евроатланските вредности“ на Брисел, Берлин и на Париз

Е-пошта Печати PDF

Во пресрет на јунскиот самит на Европската комисија, на кој треба да се расправа за добивање датум за почеток на преговори со Европската Унија, студентите од политички науки на универзитетот ФОН заминаа на студиска, лоби посета, која ги опфаќа Берлин, Брисел и Париз, наречена “Tet-a-tet со Евроатланските вредности”. 

Повеќе...
 


Страница 14 од 18

ФРИДРИХ ЕБЕРТ ФОНДАЦИЈА 
Канцеларија Скопје

Нова адреса:
Ул. Борка Талевски 42/6

MK-1000 Скопје
П.Факс 423

+ 389 2 3093 181      
+ 389 2 3093 182      
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag

Кој е присутен

Има 79 гости присутни