Прва конференцијата на социјални иновации

Вторник, 06 Септември 2016 12:58 FES
Печати

prezent-16aНа 05.09.2016 во кино Форисина се одржа Првата конференцијата на социјални иновации во организација на Фондацијата Фридрих Еберт, Млади инфо и Асоцијација за истражување, комуникации и развој Паблик (Лице в лице) на која зедоа учество успешни социјални иноватори од Австрија, Германија, Полска, Словенија, Босна и Херцеговина, Србија и Македонија, а воедно 10 успешни социјални претпријатија од Македонија имаа можност да ги презентираат своите производи.

На 05.09.2016 во кино Форисина се одржа Првата конференцијата на социјални иновации во организација на Фондацијата Фридрих Еберт, Млади инфо и Асоцијација за истражување, комуникации и развој Паблик (Лице в лице) на која зедоа учество успешни социјални иноватори од Австрија, Германија, Полска, Словенија, Босна и Херцеговина, Србија и Македонија, а воедно 10 успешни социјални претпријатија од Македонија имаа можност да ги презентираат своите производи.

prezent-16a

Подршката во развивање на социјалните бизниси и иновации, особено во ситуација на висок степен на невработеност, може да придонесе во потикнување на претприемачкиот и иновативен дух и развој на иницијативноста и самоиницијативноста кај младите луѓе, што во иднина ќе резултира со креирање на работни места и подигнување на животниот стандард, како и решенија за социјалните проблеми на граѓаните.

http://tvnova.mk/vesti/makedonija/konferencija-za-socijalni-inovacii/

http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=3C5A5A669E0BF849BBD446E988B661B6

http://www.radiomof.mk/otvorena-prvata-konferencija-za-socijalni-inovacii-vo-makedonija/

http://plusinfo.mk/vest/84911/neophodno-e-sozdavanje-ekosistem-za-razvoj-na-socijalnoto-pretpriemashtvo

http://www.mkd.mk/kultura/se-odrzha-prvata-konferencija-za-socijalno-inovatorstvo-vo-skopje

http://www.biznisvesti.mk/se-odrzha-prvata-konferentsija-social-innovators-vo-skopje/