istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Rrit madhësinë e fondit
  • Madhësia normale e fontit
  • Ul madhësinë e fontit

К О Н К У Р С за учесници на деветата Политичка академија за социјална демократија 2017-2018 г

Email Shtyp pdf

Фондација Фридрих Еберт - Скопје во соработка со Прогрес - Институт за социјална демократија, Меѓународниот центар „Олоф Палме“ и Фондацијата „Калеви Сорса“ распишуваат К О Н К У Р С за учесници на деветата Политичка академија за социјална демократија 2017-2018 г.

 

Политичката академија е образовен проект, дизајниран како академски курс и тренинг. Главна задача на Академијата е да образува и тренира индивидуи коишто ги споделуваат социјалдемократските вредности и коишто во своите секојдневни активности влијаат и ги обликуваат политичките одлуки во Македонија.

 

Политичката академија ќе им овозможи на учесниците теоретско знаење, но и практични вештини и способности во областа на политичкиот систем, социјалдемократската идеологија, политичкиот и партискиот менаџмент и политичката комуникација и односите со јавноста. Овие цели ќе се реализираат во рамките на четири или пет циклуси на тридневни викенд семинари со модули од горенаведените области во периодот од декември 2017 година до јуни 2018 година. Првиот семинар ќе се одржи во средината на декември.

Конкурсот можете да го преземете ОВДЕ

Përditësimi E mërkurë, 22 Nandor 2017 23:18
 

Повик до истражувачи институти и центри кои се заинтересирани за спроведување на националното истражување Студија за млади 2018

Email Shtyp pdf

Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија Скопје објавува повик до истражувачи институти и центри кои се заинтересирани за спроведување на националното истражување Студија за млади 2018 во партнерство со канцеларијата на Фондацијата Фридрих Еберт.

Фондацијата Фридрих Еберт продолжува со иницијативата за спроведување на студии за млади во земјите од југоисточна Европа со цел да обезбеди аналитички преглед на перцепциите, очекувањата и односот кон промените кај младите генерации. Овие студии ги прикажуваат предизвиците со кои се соочуваат младите во своите општества и претставуваат основа за креирање на препораки и мерки за подобрување на животот на младите.

Деталниот повик можете да го најдете тука:

- Polling agencies
Research institutes

Ве молиме да ги доставите Вашите понуди во рокот наведен во повикот, односно најдоцна до 30-ти октомври 2017.

Përditësimi E martë, 10 Tetor 2017 10:19
 

Конкус за учество на Школата за развој на регионални политики - јавни политики за еднакви можности

Email Shtyp pdf
Канцеларијата на ФЕС во Белград објавува конкус за учество на Школата за развој на регионални политики - јавни политики за еднакви можности.

Конкурсот е отворен на 20 мај 2017 и трае до 5 јуни 2017. Сите кои што се заинтересирани треба да го пополнат формуларот на следниот линк https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeYci8fNHGxkUHt7…/viewform…

Школата за развој на регионални политики - јавни политики за еднакви можности е напреден проект за политичка едукација, наменет за носители и носителки на одлуки во Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија, Албанија и Косово.

Повеќе информации за школата, програмата и условите за пријавување можете да најдете на следниот линк

https://www.facebook.com/FESBeograd/posts/1350315718378145

 

К О Н К У Р С за учесници на вториот Форум за јавни политики во 2017 г

Email Shtyp pdf

По успешната реализација на Форумот за јавни политики во 2016 год, Фондацијата Фридрих Еберт – Скопје во соработкa со Прогрес – Институт за социјална демократија распишуваат К О Н К У Р С за учесници на вториот Форум за јавни политики во 2017 г.

Целосната објава на конкурсот можете ја најдете на следниот линк.

 


Faqe 1 nga 18
FRIEDRICH
EBERT STIFTUNG
Office Skopje

New address:
st. "Borka Talevski" 42/6
1000 Skopje, MK

Tel: +389 2 3093181/182
Fax: + 389 2 3093180
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag

Who's Online

Kemi 10 vizitorë n'linjë