istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Rrit madhësinë e fondit
  • Madhësia normale e fontit
  • Ul madhësinë e fontit
Home AKTIVITETE 2010-2005
2010-2005

РАБОТИЛНИЦА: “Договорот за енергетска заедница и очекуваното еколошко и социјално влијание во Република Македонија”

Email Shtyp pdf

Фондацијата Фридрих Еберт - канцеларија Скопје во соработка со Собранието на Република Македонија организираше Работилница на тема “Договорот за енергетска заедница и очекуваното еколошко и социјално влијание во Република Македонија”. Работилницата се одржа во Битола од 09-10 Декември 2005 год.

.

Lexo ma...
 

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Партиципација на малцинствата на регионално, национално и локално ниво

Email Shtyp pdf

Во Декември Фондација Фридрих Еберт - Канцеларија Скопје ја организираше регионалната конференција за партиципација на малцинствата во соработка со Европскиот Центар за Малцински Прашања.

.
Lexo ma...
 

КОНФЕРЕНЦИЈА: “Евро-Атлантските интеграциски процеси и РМ – Корупцијата – пречка за Македоснките Евро-Атлантски интеграциски процеси“

Email Shtyp pdf

Фондација Фридрих Еберт – Канцеларија Скопје во соработка со Центарот за истражување на јавната администрација, Правниот Факултет на ЈИЕ Универзитетот – Тетово и “Демократскиот Клуб” – Скопје, организираа конференција која беше одржана во просториите на ЈИЕ Универзитетот во Тетово.

.

Lexo ma...
 

Регионална Конференција за Превенција на Конфликти преку Интеграција: Македонија и регионот на пат кон ЕУ и НАТО – потреби, искуства и научени лекции

Email Shtyp pdf
Фондацијата Фридрих Еберт, Министерството за Надворешни Работи на Република Македонија и Иницијативата за Градење Мир и Демократија организираа Регионална Конференција за Превенција на Конфликти во продолжение на проектот Партнери во мир и превенција на 4 и 5 Ноември 2005 во Хотел „Holiday Inn” – Скопје. .
Lexo ma...
 

Публикацијата на тема работни односи во соработка со Европскиот Институт за Синдикати од Брисел

Email Shtyp pdf

Во Ноември 2005, Фондација Фридрих Еберт ја објави и промовираше публикацијата на тема работни односи во соработка со Европскиот Институт за Синдикати од Брисел (www.etuc.org/etui) кој ја даде својата согласност за да се објават извадоци од три нивни скорешни анализи на тема на флексибилно работно време и разрешувањето на работните спорови во земјите на ЕУ и некои од земјите кандидати.

.

Lexo ma...
 

Серија работилници: Правна едукација на жени од различни етнички групи во руралните средини

Email Shtyp pdf

Последната работилница од проектот „Правна едукација на жените” беше одржана во селото Драслајца, Струшко, на крајот на август 2005 година. Овој проект беше изведен во соработка помеѓу Фридрих-Еберт-Штифтунг и „Организација на Жени” од Струга (ОЖ-Струга), а по иницијатива на ОЖ-Струга.

.

Lexo ma...
 

Јавна презентација и дебата: Човековите права и јавните служби

Email Shtyp pdf

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Македонија заедно со Центарот за истражување во јавната администрација, при Универзитетот на Југо-Источна Европа - Тетово, организираа Јавна Презентација на тема: „Човековите права и јавните служби”. Презентацијата се одржа од 10-11 Јуни 2005 год. во просториите на Клубот на Пратеници, Скопје.

.

Lexo ma...
 


FRIEDRICH
EBERT STIFTUNG
Office Skopje

New address:
st. "Borka Talevski" 42/6
1000 Skopje, MK

Tel: +389 2 3093181/182
Fax: + 389 2 3093180
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag