istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Rrit madhësinë e fondit
  • Madhësia normale e fontit
  • Ul madhësinë e fontit
Home

Документи за политики: “Јавен долг: состојба, предизвици и можни решенија” и “Потребна ли е промена на монтерната стратегија?”

Email Shtyp pdf

 

Во рамки на работата на експертската група за економски и социјални политики во организација на какцеларијата Фридрих Еберт планирано е да се понудат решенија кои ќе дадат одговор на одредени економски и социјални проблеми во Македонија.

Првите два документи за политики со наслов Јавен долг: состојба, предизвици и можни решенија и Потребна ли е промена на монтерната стратегија? кои третираат проблеми од областа на економијата, ги објавуваме со цел да отвориме дискусија за понудените решенија и политики.

Овие два, први документи од низата која следува, ќе бидат презентирани и дискутирани на јавниот настан на 21 септември 2016, на кој се поканети сите оние кои ќе сакаат да дадат своја забелешка, коментар или дополнување на текстот.

» Јавен долг: состојба, предизвици и можни решенија (.pdf)

» Потребна ли е промена на монтерната стратегија? (.pdf)

 
FRIEDRICH
EBERT STIFTUNG
Office Skopje

New address:
st. "Borka Talevski" 42/6
1000 Skopje, MK

Tel: +389 2 3093181/182
Fax: + 389 2 3093180
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag