istanbul escort pendik escort kartal escort Escort porno
 

FRIEDRICH EBERT STIFTUNG - Office in Skopje

  • Rrit madhësinë e fondit
  • Madhësia normale e fontit
  • Ul madhësinë e fontit
Home PËR FES-IN Historia

HISTORIA

Email Shtyp pdf
1925 Më 28 shkurt në moshën 54 vjeçare vdiq Socialdemokrati Friedrich Ebert, presidenti i parë i zgjedhur në mënyrë demokratike i Republikës së parë gjermane,.

1925 Me 2 mars u themelua Friedrich Ebert Stiftung (FES). Qëllimi i tij ishte, që në frymën e Friedrih Ebertit, të promovojë edukimin politik të të gjithë gjermanëve, pavarësisht nga klasa të cilës i përkasin, të japë mbështetje financiare për studentët e rinj të talentuar, dhe të promovojë mirëkuptim më të mirë mes Gjermanisë dhe vendeve të tjera. 

1933  U ndaluar nga nacional socialistët.

1946 FES- rithemelohet

1956  Hapet qendra e parë për edukim politik për të rriturit me konvikt.

1963 Fillon Programi i zhvillimit të bashkëpunimit, i financuar nga Ministria Federale për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik.

1969 Në Bon hapen Arkivi i demokracisë sociale dhe biblioteka e FES-it.

1990 U hapën zyrat e FES-it në shtetet e reja gjermane dhe në shtetet e Evropës Qendrore dhe Lindore.

1999 Qendër e re konferencash u hap në Berlin.

Sot Friedrich Ebert Stiftung – fondacioni i parë politik në Gjermani - është një institucion privat, jofitimprurës, kulturor i dedikuar idealeve dhe vlerave të demokracisë sociale.

Përditësimi E mërkurë, 23 Nandor 2011 14:42  
FRIEDRICH
EBERT STIFTUNG
Office Skopje

New address:
st. "Borka Talevski" 42/6
1000 Skopje, MK

Tel: +389 2 3093181/182
Fax: + 389 2 3093180
contact@fes.org.mk


Меѓународна парламентарна стипендија на Германски Бундестаг

Bildergalerie Reichstag